5 fantastiske fordele ved rødvin

Rødvin

rødvinskiller sig i den grad ud fra andre vine, på grund af dens smag med i den grad også den karakteristiske røde farve. Farven kan variere i nuancer lige fra lys rød til rubinrød, mørkebrun og rødblå. Rødvinens klassiske røde farve kommer fra druernes skaller. Disse skaller afgiver altså farve i løbet af hele udblødnings processen.

Rødvin er danskernes absolutte favorit når det kommer til vintyper og det er der flere årsager til. Der er mange fordele ved at vælge at drikke rødvin og for at gøre det hele lidt mere overskueligt, får du her 5 essentielle fordele ved netop dette.

1. Rødvin hjælper dig med at tabe dig

Rødvin er med til at aktivere et gen indeni din krop, som på denne måde forhindrer dannelsen af nye fedtceller. Undersøgelser fra Massachusetts Institute of Technology bekræfter dette. Og som om dette ikke var nok, så stimulerer rødvin også kroppens naturlige detox. Dette betyder med andre ord, at det langsomt hjælper kroppen med at fjerne fedt.

For at kunne se nogle synlige resultater på kroppen, kræver det dog at man ikke drikker mere end et enkelt glas vin om dagen. For at få den ultimative effekt, skal man naturligvis kombinere glasset med en ellers sund og balanceret kost med et lavt fedtindhold. 

2. Bekæmper træthed

Ifølge en undersøgelse udgivet i Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology er det stoffet resveratrol, som man kan finde i skallen i røde druer, der kan være med til at højne ens energiniveau på de dage, hvor man bare føler sig mere træt og uoplagt end ellers. Det er altså værd at huske på til næste gang dette skulle ske.

3. Frigiver endorfiner

Det handler i bund og grund om, at sørge for at man indtager rødvin i moderate mængder. Hvis man gør dette, så frigiver det endorfiner til kroppen, hvilket lader dig slappe af. Du kommer med andre ord til at nyde øjeblikket i fulde drag.

Denne undersøgelse blev foretaget på University of California. 

4. Godt for hjertet

Rødvin indeholder en stor mængde af vitamin E. Disse vitaminer hjælper med at fjerne blodpropper og forhindrer tilmed også at de formes. Sidst men ikke mindst sørger de for at beskytte vævet omkring dine blodkar.

Det betyder altså, at et enkelt glas rødvin kan forbedre dit hjerte-kar helbred væsentligt.

5. Nedsætter risikoen for kræft

Sidst på listen over fordele finder vi altså nedsætter risikoen for kræft.

Rødvin er en fantastisk antioxidant. Denne naturlige ressource er i stand til at blokere væksten af de celler, som er ansvarlige for kræft i både bryster og lunger. 

1 kommentar

    • Astrid O. on 2. marts 2021 at 2:00
    • Svar

    Godt gået, Danskportvinimport.dk
    Fedt!
    Astrid

Skriv et svar

Your email address will not be published.