Quinta do Judeu

Quinta do Judeu (Douro, Portugal)

Quinta do Judeu er opkaldt efter en jødisk romersk statue på taget af vingården. Den fine gamle statue blev dog tyvstjålet for nogle år siden og er i dag erstattet med en kopi. Gården ligger med en fabelagtig udsigt nedover de stejle vinmarker til Douro floden.

Huset har været ejet af familien Alves de Carvalhos siden 1932, men i dag er det den unge vinmager José Emídio Bacelarder, som er nøglepersonen. Han er en god ven af husets daglige leder André Marinho Pinto.

Quinta do Judeu laver både hvid- og rødvin

Hvidvinen fremstilles af druer, der kommer fra meget gamle vinstokke, som ifølge André synger på sidste vers. Han gør imidlertid alt for at bevare dem, fordi de giver meget intense, aromatiske og strukturerede vine. Druetyperne er også særlige for egnen: Først og fremmest Malvasia Fina, som giver vinen den rige aromatiske duft, og Rabigato, der tilføjer en herlig mineralsk friskhed. Den sidste er i øvrigt en drue, portugiserne venter sig meget af i moderne vinfremstilling. Herudover er der i mindre målestok tilsat druerne Viosinho, Gouveio og Arinto, samt druer fra nogle vinstokke, der er så gamle, at man ikke er helt sikker på hvilke sorter, det drejer sig om. De højtliggende marker er perfekte til hvidvin med kølige nætter og en vind, der holder druer og stokke godt ventilerede. Druerne høstes i hånden, og den første sortering sker allerede i marken. Efter vinificering ligger vinen blot en enkelt måned på franske egefade for at blive rundet af.

Læs mere på www.quintadojudeu.com